Pruimen clafoutis

Met weer een paar kilo pruimen kwam ik bij mijn ouders vandaan. Daar moet natuurlijk ook mee gebakken worden! Het is een pruimen clafoutis geworden. Een clafoutis is een soort Frans gebak gemaakt van eieren, meel, suiker en melk. Ik heb daar een gezondere versie van gemaakt:

450 gram pruimen, ontpit en gehalveerd
1 banaan
250 ml melk (soja)
4 eieren
30 gram amandelmeel
30 gram kokosmeel
Snuf zout
Theelepel vanille extract
2 eetlepels honing

Verwarm de oven op 180 graden. Pureer de banaan met de melk. Pureer hier de eieren door tot een glad mengsel. Voeg de vanille, het zout, meel en honing toe en pureer dit met de staafmixer weer tot een glad mengsel. Vet een taartschaal of ovenschaal goed in en schenk de helft van het mengsel hierin. Zet dit 10 min in de oven totdat het mengsel is gestold. Haal het uit de oven en verdeel de pruimen mooi over de bodem. Ik houd van lekker veel pruimen, maar je kunt ook minder pruimen gebruiken. Schenk de rest van het mengsel over de pruimen en zet de taart in de oven. Het is in 40-60 min klaar, afhankelijk van je oven. Haal het eruit als het mooi bruin gekleurd is.

Warm en koud super lekker! Een tikkeltje zuur door de pruimen maar daar houd ik van. Je kunt dit recept ook prima gebruiken voor ander fruit!

IMG_1102.JPG

Advertenties

Een gedachte over “Pruimen clafoutis

  1. Ziet er weer heerlijk uit! Wordt altijd helemaal blij van je posts (heb je alweer een tijdje gemist šŸ˜‰ ). Ben eerst nog vooral met de havermout koekjes ah experimenteren (kilo’s peren van m’n stadse boom!) maar dit ga ik ook zeker uitproberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s