Japanse pizza

Een lekker recept uit het kookboek van Amber Albarda; de Japanse pizza. Deze pizza lijkt niet op de calorierijke pizza zoals wij die kennen, want de bodem bestaat uit kool. Toch is het echt heel erg lekker. Je kunt dit gerecht zien als een lekker bijgerecht bij een salade of gewokte groenten.

Voor 2/4 personen (afhankelijk van wat je er naast serveert)

  • 4 el geschaafde amandelen
  • 160 gram witte kool, in flinterdunne reepjes gesneden
  • 80 gram prei, fijngesneden
  • 60 gram bloem (spelt of bonenmeel)
  • zeezout
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • 3 eetlepels fijngesneden bieslook

Rooster de geschaafde amandelen in een koekenpan zonder olie goudbruin. Meng in een grote kom de kool, prei, het meel en een paar snufjes zeezout. Hussel alles goed zodat alle ingrediënten bedekt zijn met een laagje meel. Voeg de eieren toe en mix het geheel zodat het eruit ziet als een kleverig mengsel. Verwarm een pan met een flinke scheut olijfolie. De pan moet goed heet zijn zodat de pizza mooi bruin bakt. Schep het hele mengsel erin zodat de bodem geheel bedekt is. Druk het mengsel plat met een natte lepel. Bak de pizzabodem op middelhoog vuur ongeveer 4-5 minuten. De beste manier op de pizzabodem om te draaien is als volgt: laat de pizzabodem in z;n geheel uit de pan op een groot bord of snijplank glijden. Leg er een tweede bord omgekeerd op, draai om en laat de pizzabodem omgekeerd weer in de pan glijden. Zo blijft de bodem mooi intact! Check voordat je de pizzabodem weer in de pan doet of je nog wat extra olie in de pan moet doen. Laat de pizzabodem als deze aan beide kanten goudbruin gebakken is op een bord glijden en strooi hier de geschaafde amandelen en bieslook overheen. Giet er nog wat extra olijfolie over en breng het op smaak met nog wat zout. 

PS; de pizza op mijn foto is wat groener dan deze normaal is. Ik had namelijk alleen nog het uiteinde van de prei over, en dat is donkergroen. Het gedeelte van de prei dat je hiervoor gebruikt bepaald dus de kleur 🙂

Eetse!Japanse Pizza

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s