Pruimentaartjes met citroencreme

Dit experiment is echt waanzinnig goed geslaagd! Deze taartjes zijn werkelijk VERRUKKELIJK!!

We hadden een doosje kleine pruimen gekregen en ik had zin om er een taart van te maken. Je kunt ook ander fruit gebruiken!

Ik heb alle stappen zo goed mogelijk opgeschreven want deze taartjes verdienen het om gedeeld te worden 😍

Voor 12 taartjes:

100 gr walnoten
100 gr amandelmeel
100 gr dadels (ik heb gedroogde gebruikt)
5 el kokosolie
12 kleine pruimen
2,5 citroen
2 eieren
2 el honing (meer mogelijk voor zoetekauwen)

Verwarm de oven op 200 graden. Doe de walnoten in een keukenmachine en maal ze fijn. Voeg het amandelmeel toe en meng dit even met de keukenmachine. Voeg nu alle dadels toe en zet de machine net zo lang aan totdat het allemaal goed fijn en gemengd is. Het is nu een droog kruim geworden. Om het smeuïg te maken voeg je ca. 5 eetlepels kokosolie toe. Weer goed mengen en klaar. Het is nu een geheel geworden.

Leg bakpapier op een bakplaat en vet dit in. Gebruik kleine ringen om mooie kleine taartjes te vormen. Ik heb een goede eetlepel per taartje gebruikt. Schep dit mengsel in de ring en druk het goed aan met een lepel. Haal de ring weg en ga zo verder tot het op is of je bakplaat vol is. Zet dit ca 10 min in de oven tot het bruin wordt.

Halveer en ontpit (of snijd plakken bij grote pruimen) de pruimen. Bedek de bodem van een pan met de pruimen en zet het vuur half hoog. Ik heb de pruimen in twee keer gebakken omdat wel alle pruimen de bodem moeten raken. Nu ga je de pruimen zacht bakken en laten carameliseren. Doordat de pruim zelf veel suiker bevat en direct op de bodem ligt zul je dit zien gebeuren. Voeg na 1 minuut een eetlepel citroensap toe. Het gaat nu sussen en dit voorkomt aanbakken. Draai de pruimen om zodra ze zacht beginnen te worden. Bak deze kant ook nog ca 2 min voordat je ze uit de pan haalt en met de volgende lading begint. Ze gaan niet de oven in dus ze moeten goed zacht zijn.

Nu maak je de citroenroom. Doe het sap van 2 citroenen samen met de honing in een pan en kook dit in ca 5 min in. Het mengsel is nu minder vloeibaar en wat bruin gekleurd. Proef of je het zoet genoeg vindt. Het hoort wel zuur te smaken. Klop met een staafmixer de 2 eieren tot een luchtig glad geel mengsel. Zet het vuur zacht. Voeg het eimengsel toe aan de citroensap en ga er direct met de staafmixer doorheen. Het vuur blijft zacht aan staan. Heel snel zul je zien dat het mengsel opstijft. Stop zodra het een vla-structuur heeft. Schep het in een bakje en laat het afkoelen in de koelkast.

Verdeel ca 1 theelepel citroencreme over een taartje en leg hier wat pruimen op.

Het is echt heel lekker en super verantwoord. Geniet ervan!

20140803-145624-53784561.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s