Ontbijtmuffins

Deze zonnige zondag zorgt ervoor dat ik al vroeg uit de veren ben en voor een lekker ontbijt op het zonnige balkon wil zorgen. Zodra manlief uit bed komt ruikt het huis al heerlijk en staan er glaasjes sap en bakjes fruit in de zon op hem te wachten. Deze muffins zijn overheerlijk, makkelijk te maken, gezond en super voedzaam! De muffins kun je warm en koud eten, dus prima om een aantal extra te maken zodat je daar de volgende dagen nog van kunt genieten. Dit recept is al heerlijk, maar je kunt er naar smaak ook nog wat nootjes en rozijnen aan toevoegen.

Voor 6 grote muffins:

  • 180 gram amandelmeel
  • 60 gram kokosschaafsel of meel
  • 200 gram (soja) yoghurt
  • 3 eieren
  • 1 theelepel baksoda
  • 3 grote theelepels honing
  • Koekkruiden
  • Kaneelpoeder
  • Gemberpoeder
  • 1 theelepel cacoa
  • 1 middelgrote geraspte wortel

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle droge ingredienten in een kom (amandelmeel, kokos, kruiden, cacoa en baksoda). Pureer in andere kom de wortel (je kunt ook courgette, pompoen of banaan gebruiken), de eieren, honing en yoghurt tot een glad beslag. Meng dit door het meel heen en giet het beslag in de muffinvormpjes. 30-35 minuten in de oven en klaar is kees!

Fijne zonnige zondag 🙂

Ontbijtmuffin

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s