Amandel honing koekjes

Hij had zin in stroopwafels. En als hij dat wil, dan krijgt hij dat. Maar uiteraard wel op mijn manier 🙂 Na wat minuutjes denkwerk, dook ik de keuken in. Ik had amandelmeel, koekkruiden en honing in huis dus daar kon ik vast wat van maken. En of! Wat waren de koekjes lekker. En met een beetje fantasie net een stroopwafel. Hij vond ze ook verrukkelijk. Jammer genoeg (licht eraan hoe je dat bekijkt) was ik te laat om een foto te maken dus moest ik ze vanavond weer maken. Nu heb ik de verhoudingen onthouden en een foto gemaakt:

Voor 16 koekjes

  • 100 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel koekkruiden (of kaneel)
  • Extra honing

Mix het amandelmeel met de koekkruiden. Voeg hier de honing, olie en water aan toe en meng het. Je krijgt een soort dik beslag wat je met je handen tot balletjes kunt vormen. Vet een bakpapiertje in en leg de balletjes hierop. De oven verwarm je voor op 17o graden. Druk met een natte en warme eetlepel de balletjes voorzichtig plat tot een mooi formaat voor je koekjes. Dit is een lastig klusje omdat het plakkerig is. Geduld loont want hoe platter de koekjes, hoe knapperiger ze worden. Besprenkel de koekjes met wat honing en doe ze maximaal 10 minuten in de oven. Of totdat ze bruin zijn. Even laten afkoelen (want dan worden ze weer knapperiger) en voor je het weet zijn ze op!

Amandel honing koekjes

2 gedachtes over “Amandel honing koekjes

  1. Wat een leuk recept, ga ik ook gauw proberen want ik heb een ontzettende zoetekauw thuis 😉
    Is het misschien een tip om de koekjes zo plat mogelijk te krijgen door ze tussen twee laagjes bakpapier te pletten of te rollen?

Plaats een reactie