Linzensoep

Vandaag had ik zin in linzensoep! Na al die drukke oranje dagen een top idee dacht ik zo. Hierbij het recept voor een goede pan vol.

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, in kleine stukjes,
  • een stuk gember, in kleine stukjes ongeveer een grote eetlepel
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Zout & Peper
  • 100 gr gedroogde linzen, gewassen (kleur maakt niet uit)
  • 1 blik tomaatstukjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 liter bouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 courgette, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels geraspte/geschaafde kokos
  • Verse koriander (naar smaak voor garnering)

Verhit een soeppan met olie en bak de ui een paar minuten. Voeg de gember, knoflook, zout en peper toe en bak dit circa 15 minuten op laag vuur. Voeg de kruiden toe en bak dit 5 minuten. Op dit moment ruikt je huis waarschijnlijk ook al helemaal naar een Indiaas keuken :-S. Voeg de linzen, tomaat, kokosmelk, laurierblaadjes, courgette, kokos en bouillon toe en kook dit geheel ongeveer 30 minuten (of langer afhankelijk van het soort linzen dat je gebruikt). Proef en voeg eventueel nog wat zout of peper toe. Schep het in een kom en doe er lekker nog wat verse koriander over. Smullen maar!

Linzen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s