Kwarttaart

Voor de babyshower van mijn lieve vriendin Manon gister moest iedereen wat lekkers maken. En ik had zin om een lekkere frisse kwarktaart mee te nemen. Altijd leuk als er weer een gelegenheid is om de keuken in te duiken en een taart te maken!

Voor de bodem

  • 125 gr blanke rauwe amandelen
  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • Handje boekweitkorrels
  • 20 gr kokosrasp (ik had dit gister helaas niet maar ik denk dat het wel erg lekker is om toe te voegen)
  • Eetlepel kokosolie

Voor de vulling

  • 750 ml volle kwark
  • Schil van 1 citroen (limoen zou ook lekker zijn!)
  • 1 eetlepel honing (of meer als je het zoeter wilt)
  • Verse frambozen
  • Agar Agar

Roer de kwark in een kom los en voeg hier de honing, citroenschil en agar agar aan toe. Agar agar is een natuurlijk bindmiddel gemaakt van zeewier. Je proeft het niet en het zorgt ervoor dat de kwark nog steviger wordt. Kijk even op de gebruiksaanwijzing voor de hoeveelheid die je nodig hebt. Proef of je het zo lekker vindt, en voeg naar smaak meer honing toe.

Bekleed een bakvorm voor een taart met wat ingevet bakpapier (bodem en randen) zodat de taart makkelijk los komt. Doe de amandelen in een keukenmachine en maal ze fijn. Voeg de abrikozen toe en maal dit ook even. Doe de boekweitkorrels en kokos erbij en maal het geheel totdat er een plakkerig en kruimelig mengsel ontstaat. Voeg even naar eigen inzicht (om het plakkeriger te maken) water en kokosolie toe. Verspreid het mengsel over de bodem en druk het goed aan. Het is een wat plakkerig werkje dus handig om te doen met een eetlepel die je onder de warme kraan nat maakt.

Verdeel het kwarkmengsel over de bodem en zet de taart in de koelkast om wat steviger te worden. Verdeel de frambozen over de taart voordat je het gaat serveren.

Een heerlijke frisse en verantwoorde taart, ideaal voor de zomer die voor de deur staat!

Kwarktaart

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s