Groentecurry met papadums en yoghurtsaus

Ik ben echt een groot liefhebber van curry’s! Het is ook leuk om het zelf te maken, en super makkelijk. Ik had vorige week in een heerlijke toko in Amsterdam papadums gekocht met komijnzaadjes erin. Deze zijn gemaakt van linzenmeel dus ideaal voor mij om te eten. Je kunt ze in de magnetron bereiden of frituren. Ik heb het laatste gedaan. Het was heel snel klaar, echter mijn huis stonk nog een aantal dagen naar olie. De volgende keer zal ik ze dus maar in de magnetron klaar maken. Deze papadums zijn echt heel lekker bij een curry, en hierbij het recept voor een grote pan curry:

  • 1 broccoli
  • 1 grote wortel
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • 1 theelepel komijnzaadjes of poeder
  • 1 theelepel korianderzaadjes of poeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel currypoeder (of een handje curryblaadjes)
  • 1 stuk verse gember ter grootte van een duim
  • 2 tenen knoflook
  • 4-6 lente-uitjes
  • 1 verse rode peper
  • 1 bos koriander
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 blik kokosmelk (400 gr)
  • 1 blik kikkererwten (400 gr)
  • Zout
  • Papadums
  • Kwark of Griekse yoghurt
  • Komkommer
  • Citroen

Curry

Snijd de broccoli in mooie roosjes en bak ze in de pan een beetje bruin. Leg ze apart. Verwarm wat olie in een wokpan en doe alle kruiden (Mosterdzaad, korianderzaad, komijnzaad, kurkuma) erbij. Roer het een tijdje totdat er een heerlijke geur vanaf komt. Hak ondertussen in een keukenmachine de geschilde gember, gepelde knoflook, lente-uitjes, ontpitte rode peper en de steeltjes van het bosje koriander fijn. Doe dit mengsel bij de kruiden en bak dit ongeveer 5-10 minuten. Totdat het zacht en een beetje bruin wordt. Let op dat de kruiden niet verbranden, dus het vuur niet te hoog zetten. Hak de tomaten en wortel in kleine blokjes en voeg dit erbij. Laat dit een paar minuten meebakken en voeg dan de kokosmelk, uitgelekte en schoongespoelde kikkerwten en de broccoli toe. Laat dit een paar minuten doorkoken. Proef en voeg naar smaak zout toe. Voordat je het gaat serveren kun je er nog wat fijngesneden korianderblaadjes overheen doen.

Bereid de papadums volgens de gebruiksaanwijzing (in de magnetron of frituren).

Yoghurtsaus

Snijd 1/4 komkommer in kleine blokjes. Doe dit in een kom en voeg hier fijngesneden korianderblaadjes aan toe. Roer hier een paar eetlepels yoghurt doorheen en een heel klein beetje water. Doe er wat citroensap (naar smaak) doorheen en een klein beetje zout. Dit een lekkere frisse saus voor bij de pittige curry.

Serveer en eet lekker met je handen!

Groentencurry met broccoli

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s