Bietenburger

 

 

 

 

Vandaag was restjesdag en ik had zin om daar wat leuks mee te doen! Zo zijn deze bietenburgers ontstaan, en ze waren heerlijk šŸ™‚

Voor 2/3 personen

  • 2 bieten (gekookt en geschild)
  • 1 Rode ui
  • 2 eieren
  • Hand gekookte quinoa
  • Handje pompoen en zonnebloempitten
  • Kruiden; snuf peper, zout, komijnpoeder, korianderpoeder en kerrie

Snijd de ui in kleine stukjes en bak deze in ca 10 minuten mooi bruin. Snijd de bieten in hele kleine stukjes. Ik heb ze niet klein genoeg gesneden waardoor het mengsel wat minder goed bij elkaar bleef. Dus de volgende keer ga ik ze fijner snijden. Roer 2 eieren in een kom door en voeg hier de gebakken ui, quinoa, bietjes, pitjes en kruiden aan toe. Het moet een niet al te nat mengsel worden. Indien je het nog nat vindt, kun je er nog meer pitten, quinoa of bietjes doorheen doen. Eventueel bloem als je dat zou willen. Verhit olie in een pan en schep een paar hoopjes mengsel in de pan en druk ze een beetje plat tot de vorm van een hamburger. Bak de burger aan beide kanten mooi bruin. En klaar is kees. Ik heb het gegeten met een salade van paprika, witlof en geitenkaas. Heerlijke combinatie!

 

 

Bietenburgers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s