Courgette pasta

Dit is echt een verrukkelijk gerecht wat heel erg lijkt op echte pasta bolognese!  De pasta is gemaakt van rauwe courgette slierten. Ik heb dit ook wel eens gemaakt met zelfgemaakte pesto, ook lekker. Dit gerecht heb ik gemaakt omdat manlief zoveel zin had in een ouderwets bordje pasta bolognese. Ik maak daar dan graag een gezonde versie van en hij zat ook heerlijk te smullen! Onderstaand recept is een mooie basis voor een pasta waar je alle kanten mee op kan.

Voor 2/3 personen:

  • 1 grote courgette
  • 1 ui
  • 1/2 teentjes knoflook
  • Vegetarisch gehakt
  • Handje champignons
  • 1 wortel
  • Handje cherrytomaatjes
  • Paar eetlepels zwarte olijven in stukjes
  • Paar eetlepels zongedroogde tomaat in stukjes
  • Blik gepelde/stukjes tomaat
  • Italiaanse kruiden

Snijd de ui en knoflook in stukjes en fruit deze in een beetje olijfolie in de pan. Voeg het gehakt toe en bak dit een minuut. Voeg daarna de champignons toe en bak ze even mee. Daarna kun je de wortel en tomaat toevoegen. Bak dit een paar minuten totdat de tomaat zacht wordt. Voeg vervolgens de tomaten uit blik, de kruiden, olijven en zongedroogde tomaten toe. Verwarm het geheel en voeg naar smaak peper en zout toe. De courgette snijd je ondertussen in lange dunne slierten zodat het op spaghetti lijkt. Ik gebruik hiervoor een mandoline rasp. De courgette blijft rauw, dus verdeel dit over de borden en schep er de saus overheen. Lekker met een beetje geraspte kaas.

Geniet ervan 🙂

Courgette pasta

Advertenties

3 gedachtes over “Courgette pasta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s