Spruitjes met appel en rozijnen

Spruitjes vond ik vroeger echt niet te eten. Maar met dit recept van Amber Albarda ben ik ze gaan waarderen! In dit recept zijn ze wat rauwer dan de doorgekookte bittere spruitjes die ik vroeger bij mijn aardappels kreeg. En dat kunnen ze goed hebben. Helemaal met de combinatie van appel en rozijnen zijn ze zo fris en knapperig!

Dit recept is voor 4 personen als salade. Wij eten dit echter samen op, dus voor diner ook een prima recept voor 2 personen:

  • 1 grote (groene) appel
  • sap van 1 citroen
  • handje rozijnen
  • 350 gr spruitjes
  • 3 el pijnboompitjes
  • Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 el ahornsiroop of honing

Schil en snijd de appel in wat grotere blokjes en laat ze in een kommetje water met het citroensap marineren. Laat de rozijnen in water wellen. Pel de buitenste lelijke blaadjes van de spruitjes en snijd de spruitjes in dunne plakjes. Rooster de pijnboompitten zonder olie in de pan en leg ze apart. Laat de appel en rozijnen uitlekken. Verwarm in een grote koekenpan een scheut olijfolie en voeg hier de knoflook aan toe. Fruit deze kort en roer er dan de ahornsiroop of honing doorheen. Blijf ongeveer een halve minuut roeren. Voeg dan de appels toe en bak deze een minuut tot ze beginnen te verkleuren. Doe dit mengsel in een bakje. Voeg nog wat olie toe aan de pan en bak nu de spruitjes op middelhoog vuur ca. 2 minuten. Een deel wordt dan mooi geelbruin, en de rest blijft groen. Voeg het appelmengsel, rozijnen en de pijnboompitjes toe. Serveer onmiddellijk want anders komt de bittere smaak weer terug.

Eetsmakelijk!

Spruitjes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s