Me­lan­za­ne al­la par­mi­gi­a­na

Mijn favoriete Italiaanse vegetarische gerecht! Een aantal jaar geleden heb ik dit gerecht in Siena voor het eerst gegeten en sinds dien maak ik het regelmatig. Mijn aanstaande likt er zelfs zijn bord vanaf. En tja wat zal ik zeggen, liefde gaat tenslotte door de maag ❤

En met dit machtige recept ben je er vast ook meteen van overtuigd dat een goede lasagne géén vlees én pasta nodig heeft 🙂

Voor 4 personen

  • 4 aubergines
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 blikken gepelde tomaat
  • 2 handen verse basilicum
  • Peper en zout
  • 1 mozzarella bol
  • 100 gr Parmezaanse kaas

Dit recept vraagt wel wat voorbereidingstijd!

Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken. Bestrooi iedere plak met zout en leg ze in een schaal of pan op elkaar. Leg hier een pan of kom op, zodat je daarop een stapel boeken kunt leggen. Omdat je alle plakken goed met zout bestrooid wordt mede door de druk van de boeken het vocht uit de aubergines getrokken. Je dient het 1-2 uur te laten staan. Als je dit niet doet, zal de lasagne erg nat zijn en minder lekker.

Verhit een beetje olijfolie in een pan en doe hier de in stukjes gesneden ui en knoflook bij. Bak dit zachtjes een paar minuten en voeg dan de gepelde tomaat en basilicum toe. Prak alles een beetje fijn met een spatel en laat de saus een uur indikken. Proef en voeg eventueel wat zout en peper toe.

Verwarm de oven op 190 graden. Spoel de aubergines grondig onder de kraan af en dep ze droog met keukenpapier. Verhit een koekenpan en voeg hier olijfolie aan toe. Bak alle aubergines aan beide kanten en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Nu het leukste werk. Afhankelijk van je ovenschaal kun je 2, 3 of 4 lagen maken. Begin als eerste met een beetje saus alvorens je de aubergines in de schaal legt. Tussen elke laag verdeel je de saus en de kaas. Zorg ervoor dat je eindigt met een laag saus met daarop de kaas zodat het lekker bruin bakt in de oven.

Zet het gerecht circa 20 minuten in de oven. Extra lekker als je de laatste minuten de grill aanzet voor een mooie bruine bovenlaag.

Strooi er nog wat verse basilicum overheen en serveer dit gerecht met een frisse salade. Buon appetito!

Aubergine lasagna

Advertenties

Een gedachte over “Me­lan­za­ne al­la par­mi­gi­a­na

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s