Hartige ricottataart

Een heerlijk recept voor een hartige taart. Ik had deze een tijd geleden gemaakt voor een picknick wat een groot succes bleek! Dus zowel koud als warm lekker. Wij hebben de taart vanavond gegeten met een simpele groene salade met tomaat, komkommer, sla en avocado.

  • 1 blik kidneybonen (400 gr)
  • 100 gr meel (boekweitmeel bijvoorbeeld)
  • 1 prei
  • 4 eieren
  • 125 gr ricotta
  • 100 gr kaas (geraspte jonge/oude kaas of geitenkaas)
  • 1 citroen
  • zout en peper

Verwarm de oven op 200 graden. Pureer de bonen en het meel met een beetje water tot een fijne massa. Breng dit op smaak met zout en peper. Ik heb er vanavond wat tijm doorheen gedaan wat ook lekker is! Bekleed een taartvorm met bakpapier zodat je de taart er mooi uit krijgt. Smeer het mengsel uit over de bodem. Omdat het wat plakkerig is, gaat het makkelijker als je de achterkant van een lepel onder de warme kraan houdt. Verdeel de in ringen gesneden prei over de bodem. Klop in een kom de eieren, ricotta en kaas tot een glad mengsel. Voeg de citroenrasp van 1 citroen, en het sap van een halve citroen toe. Doe er wat zout en peper bij en meng het even goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de bodem en zet het in de oven voor ca 30 minuten. Totdat de taart bruin is en het ei goed gestold.

Eetsmakelijk!

hartige ricottataart

Advertenties

5 gedachtes over “Hartige ricottataart

  1. Nadia, deze taart vandaag gemaakt: heerlijk!!wat een top idee deze bodem! Heb naast de prei ook courgette gebruikt. Ook de kids vonden t smullen. Deze wordt hier zeker vaker gemaakt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s