Pizza met bloemkoolbodem

If it looks like a pizza, smells like a pizza and tastes like a pizza, it’s probably a pizza!

Deze gluten- en koolhydraatvrije pizza is een mooie variant op de Italiaanse pizza waar ik o zo dol op ben! Let wel, het heeft géén knapperige bodem, maar deze pizza is verassend lekker.

1 bloemkool
Olijfolie
2 of 3 mozarellabollen
2 eieren
Tomatenpuree
Knoflook
Italiaanse kruiden
Groenten/kaas topping naar keuze

Verwarm de oven op 175 graden. Kook de bloemkool in 20 minuten gaar. Goed afgieten en pureren tot je een fijne puree krijgt. Pureer de eieren met 1/4 cup olijfolie en voeg dit mengsel doe aan de bloemkool. Voeg hier 1 mozarellabol in kleine stukjes gesneden aan toe. Roer er wat italiaanse kruiden, zout en peper door. Bedek een bakplaat met bakpapier en smeer dit bloemkoolmengsel uit over de (ingevette) bodem. Zorg ervoor dat de bodem niet dikker is dan 1.2 cm. De randen iets hoger maken. Doe dit vervolgens 20/30 minuten in de oven.

Doe ondertussen een blikje tomatenpuree in een kommetje en roer hier een beetje olijfolie en water doorheen. Voeg naar smaak ook wat kruiden toe en knoflook. Ik had ook wat chilipeper toegevoegd wat de pizza extra lekker maakte! Je kunt allerlei groenten/vlees/kaas gebruiken als topping op de pizza. Ik heb gekozen voor wat stukjes paprika, courgette, prei, asperges, tomaten, mozarella en geitenkaas. Snijd dit vast in stukjes.

Verdeel de saus en de topping over de pizza en schuif de pizza terug in de oven voor 20 minuten (totdat het mooi bruin wordt). Lekker om te serveren met een frisse salade! Buon appetito!

Bloemkoolpizza

Advertenties

3 gedachtes over “Pizza met bloemkoolbodem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s