Zadencrackers

Deze lekkere zadencrackers zijn ideaal als tussendoortje, lunch of bij je diner. Heerlijk met sesampasta, kaas of humus! Ik maak er meestal 1 a 2 ovenplaten vol en vries dan crackers in.

125 gr lijnzaad (ik doe er ook soms chiazaad en hennepzaad bij)
25 gr sesamzaad
50 gr zonnebloempitten
50 gr pompoenpitten
180 ml water
1 tl zout

Voeg alle ingredienten bij elkaar in een kom en laat dit 30 minuten staan totdat het een beslag wordt. Leg op een ovenplaat bakpapier en bestrijk dit met olijfolie. Verdeel je beslag op de bakplaat. Hoe dunner je het uitsmeert, hoe knapperiger de crackers worden. Ik gebruik meestal 2 bakplaten en vorm dan al crackers zodat het na het bakken makkelijk loslaat. Zet het 25 minuten in een oven op 175 graden.

Je kunt er voor de afwisseling ook geraspte kaas of italiaanse kruiden doorheen doen.

Zadencrackers

Advertenties

5 gedachtes over “Zadencrackers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s