Havermoutbrood

Omdat ik tarwe probeer te vermijden, ben ik altijd op zoek naar lekkere “brood” vervangers. Zo kwam ik bij dit recept! Heerlijk als ontbijt of lunch met sesampasta of appelstroop, met een gekookt eitje of kaas! Je kunt het niet lang bewaren, dus ik vries meestal een paar plakken in.

250 gr havermout
30 gr lijnzaad
30 gr pompoenpitten
2 el kaneel
zout (flink wat snufjes heeft het nodig)
3 eieren
180 ml sojameld
1 banaan

Pureer de banaan, eieren en melk. Voeg de havermout, lijnzaad, pompoenpitten, kaneel en zout toe. Meng het tot het een beslag vorm. Giet het beslag in een cakevorm (ingevet) en zet het 50 minuten in de oven op 170 graden.

Lekker om de ingredienten af te wisselen met walnoten, andere zaden, rozijnen etc.

Havermoutbrood

 

Advertenties

7 gedachtes over “Havermoutbrood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s